3 Inch Forum
November 12, 2019, 09:49:18 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Opgericht 07-09-2007!
 
  Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren  
  Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Algemene discussies / Restauraties enzo / Re:Experimenteren met decal paper en een aantal andere projecten Gepost op: November 01, 2019, 05:35:56
Meestal is het met het ontwerpen van de Decals een kwestie van goed meten om alles op de juiste schaal krijgen.
Maar bij de Daf Heb ik twee modellen onder de scanner gelegd als voorbeeld om vervolgens in een aparte laag de decals in te tekenen.

Scan:


Decals:


2  Algemene discussies / Restauraties enzo / Re:Experimenteren met decal paper en een aantal andere projecten Gepost op: November 01, 2019, 05:28:07
Netjes gewerkt
" VW kever 1300"
kunt ook whitewalls van Hotwheels hiervoor gebruiken

Dan moet je die wel in je voorraad hebben en dat is bij mij niet het geval en dan nog is het denk ik niet ideaal voor deze VW kever de Siku wielen zijn namelijk een stuk smaller.
Dat neemt niet weg dat de whitewalls van Hotwheels er zeer fraai er onder uit hadden gezien.

 
Prachtig werk Wouter glasses9 glasses9 notworthy notworthy
Kan je ook enige uitleg geven in verband met het maken van decals (type papier, printertype uitsnijden enz).

Het papier is van Testors voor inktjet printers toen het binnen kwam was ik enigszins teleurgesteld vanwege het voormaat van het papier dit is namelijk geen A4 maar 139mm bij 215,9mm.
Ik dacht daar ben je zo door heen maar ik heb nog niet eens een vel opgebruikt.
Om papier te besparen print ik altijd eerst op normaal papier om vervolgens een stuk van het Decal Paper uit te knippen van het juiste formaat en dit er over heen te plakken.
Na het printen moet je het goed laten drogen om er ver volgens met blanke lak over heen te spuiten zodat de inkt niet uitloopt als je ze nat maakt.
Ik knip de decals altijd heel precies uit of juist zo dat je overeen komen met de lijnen van de casting zo dat ze minder op vallen.
Om uitlopen nog meer te voorkomen leg ik de decals als ze zijn uit geknipt op een natte spons in plaats van ze hellemaal in water onder te dompelen.
Het is ook belangrijk om de plek waar je de stikker wil hebben goed nat te maken zodat hij niet gelijk op de verkeerde plek vast zit.
3  Algemene discussies / Restauraties enzo / Experimenteren met decal paper en een aantal andere projecten Gepost op: Oktober 30, 2019, 01:12:45
Een tijdje geleden heb ik een pakket decal paper gekocht en het werd toch wel eens tijd om deze uit te gaan proberen.
Het eerste slachtoffer werd deze Daf 95 Space Cab die ik van Robby bij een Lot Siku heb gekregen net als de VW kever later in dit bericht.
Een wat groter oppervlak leek mij wel fijn om mee te beginnen en ik had er al twee met deze zelfde decals.Bij de trailer ontbraken de wielen en de complete ophanging deze heb ik van een andere trailer afgehaald die al flink beschadigd was.
verder heb ik de kleur van roze veranderd naar zwart wat beter bij de Daf past en het er een stuk realistischer uit ziet.     Het orgineel:


Siku Mercedes-Benz 809 D:
Was eerst een ambulance die vervolgens weer door iemand zwart over geverfd was is nu een Mercedes-Benz Survice bus.
De Ruiten waren niet meer te redden en een van de koplampen was afgebroken hier door was het de uitdaging om ze zo goed mogelijk te recreëren.     


Sakura Sprinter:
Dit model was beschadigd en was helaas toe de enige die in de winkel over was samen met de VW Transporter T1 Die ook beschadigd bleek te zijn.
Hier over had ik een mail gesteurd naar Mattel die vervolgens zo vriendelijk waren om een complete set naar mij op te steuren en nu heb ik dus ook wat beschadigde om Custom's van te maken.
VW Transporter T1 met beschadigd dak.


De bijbehorende Nissan Laurel 2000SGX:
De verlaagde versie die er bij zat was dus ook dubbel en het leek mij leuk om hem te verhogen en een realistische uitstraling te geven als of hij zo uit de fabriek is komen rollen.
En over rollen gesproken Hier voor waren wel andere wielen voor nodig waar door er flink wat ruimte gecreëerd moest worden. Ook moesten er nieuwe decals op komen van de badges.
Dit was nog een grote uitdaging omdat deze een stuk kleiner zijn dan dat ik tot nu toe gemaakt had.

VW kever 1300:
De wielen hadden geen opdruk meer dus heb ik er voor gekozen om die te vervangen met een afbeelding van de echte velg.

ford mondeo ghia:
Nieuwe verflaag en de verlichting wat kleur gegeven als de casting een beetje mee zit is dit vrij simpel en geeft het een goed resultaat.
Mercedes-Benz SSK:
Een spatbord voor was aan de voor kant beschadigd deze zijn bijgewerkt zo dat ze weer symmetrisch zijn.
verder miste de voorruit de reserve band en het stuur.4  Algemene discussies / Restauraties enzo / Re:Greenlight General Lee Gepost op: September 28, 2019, 05:43:04
De casting van Greenlight is zeker een goed begin als je zelf de General Lee er van wil maken en het resultaat mag er wezen.
Ik heb afgelopen week voor het eerst met zelf geprinte decals gewerkt dat is nog een heel precies werkje.
Zijn deze ook van eigen makelarij of zijn ze ergens gekocht? 
5  Algemene discussies / Restauraties enzo / Re:Nieuwe lading wagens voorzien van verf Gepost op: September 10, 2019, 02:41:35
mercedes lijkt wel op de majorette kleur; een laag of verschillende voor die metallic look?

Het is mogelijk om allemaal verschillende resultaten te krijgen met donkere en lichte primers maar ook meerdere lagen metallic over elkaar.
persoonlijk vind ik dat er net teveel metallic flakes in zitten of dat ze te grof zijn voor op deze schaal ik had liever gehad dat ze zoals bij de goudkleurige waren.
Maar dat maakt mij niet minder tevreden over het eind resultaat.
6  Algemene discussies / Restauraties enzo / Nieuwe lading wagens voorzien van verf Gepost op: September 10, 2019, 11:08:08
Majorette Renault Supercinq GT Turbo:
De kofferbak klep was afgebroken die is weer vast gezet ook is het plastic niet meer roze en heeft het metaal een mooie groene kleur gekregen.
Matchbox Jeep Cherokee:
De trekhaak ontbrak dus heb ik er voor gezorgd dat de achter bumper weer een geheel is. Verder is die voorzien van een goudkleurige verf laag die bij de komende modellen ook terug is te zien.
Siku Porsche 928:
Het interieur is bruin geverfd en de gebroken voorruit is vervangen. 
Siku Audi 100 Avant:
De kleur is bijna identiek aan het origineel. De kofferbak klep ontbrak dus heb ik deze zelf geprobeerd te maken omdat hij er toch wat leeg uit zag heb ik besloten om er kentenen platen op te doen.
Siku Mercedes Benz 500 SE:
Nog een model met ontbrekende onderdelen. De gaten van waar ooit deuren moeten hebben gezeten zijn opgevuld dus deze kunnen helaas niet meer open ook zitten er nieuwere Siku wielen onder. Van een afstand valt het niet op dat dit niet zo hoort maar als je hem in je handen hebt dan merk je het wel duidelijk. Gelukkig heb ik er ook een die wel helemaal origineel is.
Hotwheels Ford thunderbolt:
Dit model heb ik vier keer, een keer in een realistische uitvoering en de andere zijn zo als op de achtergrond te zijn is. Dit had als nadeel dat de ruiten oranje zijn en dus in mijn ogen maar een oplossing was voor deze zelf gemaakte convertible en dat is een opvallend kleurtje. Ook moest er flink wat werk verricht worden aan de bodem plaat om de Greenlicht wielen de ruimte die ze nodig hebben te geven.7  Algemene discussies / Restauraties enzo / Re:Hotwheels Pontiac GTO ''The Judge'' cabrio Gepost op: Augustus 28, 2019, 09:12:03
Zo zie ik ze graag met realistische decals echt een topper. Gelukkig hebben ze dit ook in de gaten bij Hotwheels met hun Factory fresh lijn.
8  Algemene discussies / Restauraties enzo / Re:Een paar opknappers.... Gepost op: Augustus 28, 2019, 09:06:05
Zeer geslaagd! Als je niet beter wist zou je denken dat deze Matchbox zo de fabriek uit zijn komen rollen.
9  Algemene discussies / Restauraties enzo / Mercedes-Benz 500SL Restauratie, VW Kever en Toyota pickup custom Gepost op: Augustus 10, 2019, 02:06:49
Laatst heb ik weer drie modellen onder handen genomen.
De Mercedes-Benz 500SL van Matchbox had een afgebroken voorruit en de verf zag er ook niet meer zo netjes uit.
Met behulp van een Siku VW Golf GL voorruit en een respray was het mogelijk om hem er weer bijna origineel uit te laten zien.

Van dit Blauwe Siku model met rood interieur had ik er drie en wat moet je nu met drie exact dezelfde modellen.
Om een beet je diversiteit te creëren en een nieuw kleurtje uit te proberen heb ik de Kever gekozen die in de slechtste staat was en die onderhanden genomen. 

De Toyota Pickup van Majorette is weer voorzien van een nieuwe verflaag en de lading hout die achter in de bak lag heb ik omdat die er zwaar gehavend uit zag
vervangen met een nieuwe lading dit keer van echt hout inplaats van plastic.
10  Algemene discussies / Restauraties enzo / Re:Siku opel GT - nummer 2 - Gepost op: Juli 01, 2019, 01:50:40
Mooie details van zo een nieuwe laag verf knapt zo een model toch weer flink van op. thumbsup
11  Algemene discussies / Restauraties enzo / Mercedes-Benz G-Class Van Jurassic World naar P.C. Hooft-tractor Gepost op: Juli 01, 2019, 01:46:24
Toen ik toch best wel een tijd geleden weer Matchbox tegen kwam in de lokaale speelgoedwinkel kon ik het niet laten om deze Mercedes-Benz G-Class Van Jurassic World mee tenemen.
Na nadere controle bleek dat het een tussen zat waar van de groote off-road bumper ontbrak en besloot ik er twee mee te nemen.Omdat je een Mercedes-Benz G-Class in het echte leven als je hem al tegen komt zeker niet in Jurassic World uitvoering tegen komt besloot ik om hem een beetje aan te passen.

Zo in zwart met chrome trim en Mercedes logo is die wat meer natuurgetrouw en de achter en voor lampen maken het geheel af.
12  Algemene discussies / Restauraties enzo / Re:Hotwheels Pontiac GTO cabrio - repaint - Gepost op: Januari 05, 2019, 07:01:59
Ziet er goed uit. Mooie details om de wielkasten, verlichting en de gril. Goed werk. icon_thumleft
13  Algemene discussies / Restauraties enzo / Siku VW Transporter Gepost op: December 17, 2018, 12:35:02
Het is weer een tijdje geleden dat ik hier iets van mij heb laten horen dus het werd weer eens tijd.
Robby zal deze Transporters en aanhanger misschien nog wel bekend voor komen.
Het ging hier om een brandweer uitvoering die de nodige onderdelen miste en een normale Transporter die zijn achter klep miste.
Bij de eerste heb ik de gaten in het dak opgevuld en bij de laatste heb ik maar het besluit genomen om er een soort Pick-up van te maken.
De aanhanger had een beetje een raar voormaat volgens mij voor een Mercedes Unimog deze heb ik opnieuw op maat gemaakt zodat hij goed op de trekhaken past.

Als een extratje wil ik ook nog graag het resultaat laten zien van mijn zelf gemaakte wandrek.


14  Handelsplaats / Goede bronnen / Re:dure HotWheels bij Intertoys Gepost op: Augustus 23, 2018, 02:44:35
Ik heb ze helaas nog niet kunnen vinden in de buurt, ben de afgelopen weken wel bij diverse Intertoys gaan kijken toen ik van de jubileum modellen hoorde.

Een winkel vertelde mij dat één klant een dag nadat de eerste foto's online stonden, de hele voorraad opgekocht had. dontknow Tja, dat gebeurt dus ook.


Dat zelfde had ik vandaag met de Hot Wheels Premium Team Transport bij de toychamp er was nog maar een over die beschadigd was die hadden ze laten liggen.
Echt jammer.
15  Algemene discussies / Restauraties enzo / Re:ford capri restauratie Gepost op: April 20, 2018, 10:32:35
Ziet er goed uit rolt hij ook goed op zijn nieuwe wielen? Die wielkasten zijn goed gevuld.
Pagina's: [1] 2
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!