3 Inch Forum

De Catalogus => *Gebruik van De Catalogus => Topic gestart door: daffies op Mei 16, 2010, 08:39:03Titel: DS Plastics ('s Heerenberg) "Zeeppoederautootjes"
Bericht door: daffies op Mei 16, 2010, 08:39:03
Eindjaren '50, begin jaren '60 verstopte een zeeppoederfabrikant kleine plastic autootjes als verrassing in hun pakken. Deze modellen benaderen de 3-inch schaal. Daar zijn volgens mij er een heleboel van bekend, maar ik heb alleen de DAF modellen (aangezien ik gewoon een "dafmaf"ben):
Het zijn een grof model van een DAF 600
(http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-XJMIP64Z.jpg)(http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-AXA7W6DD.jpg)(http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-WOI6KEMR.jpg)

Er zijn ook frontstuurvrachtwagentjes van bekend, in net zoveel bonte kleuren. De wielen konden ook in al deze bonte kleuren varieren.
(http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-EYIEVIEX.jpg)(http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-SYSJ3FGI.jpg)(http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-R4Q8K7QP.jpg)(http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-A7MNFSML.jpg)
Nogmaals, ik heb alleen de DAFjes van dit onbekende merk, maar er zijn veel meer modellen bekend, wie weet kan iemand dat aanvullen.